Prusa i3 mk3 voor professionals

Met de Prusa i3 mk3 3D-printer is het voor professionals goed mogelijk om alles te maken wat je maar kunt bedenken. Dit komt vooral doordat het overgrote deel van de opties op deze printer op geen enkele andere 3D-printer te vinden is. Zowel niet op de voorgangers van Prusa, als bij andere merken. Dit geeft goed weer waarom dit model in korte tijd dan ook zo snel populair is geworden.

Het is dan ook bijna onmogelijk om alle verschillende opties van dit model goed te bespreken. Daarmee is het een echte voorloper in deze wereld en zal dat voorlopig ook zo blijven.

Steviger dan ooit

De reden waarom de Prusa i3 mk3 zo sterk presteert heeft niet direct te maken met de verbeterde printmogelijkheden. Veel meer nog is de printer steviger en sterker dan ooit gemaakt. Alleen door die verbeterde stevigheid van het frame en chassis is het een flink stuk gemakkelijker geworden om stabiel te printen.

De Prusa is om die reden ook goed geschikt om te gebruiken in een professionele setting. De kwaliteit wordt altijd hoog gehouden. Daarbij is het ook goed om te weten dat hier extra aandacht voor is geweest bij het ontwikkelen van deze printer door de fabrikant.

Veiligheid ingebouwd

Werken met de Prusa i3 mk3 is ook zo gemakkelijk omdat de fabrikant ervoor gezorgd heeft dat er allerlei beveiligingsmethoden zijn ingebouwd. Zo is er een sensor die ontdekt of het systeem crasht en voor die tijd je ontwerp veiligstelt.

Ook is er een back-upmechanisme voor wanneer de stroom zou uitvallen. Zelfs wanneer de print tijdens het proces zo verschuiven kan de Prusa hier op inspelen om op die manier je ontwerp van optimale kwaliteit te houden.

Dit maakt het wel erg gemakkelijk om elk mogelijk ontwerp te maken. Alle reden om hier dus op in te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.