Online Televisie kijken is booming

Het digitale tijdperk verandert in snel tempo. Waar 15 jaar geleden televisie en internet via de kabel een enorme luxe was, is het tegenwoordig al snel niet meer goed genoeg. Wil je beter beeld en sneller internet, dan biedt glasvezel weer veel voordelen.

Televisie en internet via glasvezel

Beeldkwaliteit is beduidend beter dan via de kabel, zeker wanneer je naar de speciale GlasHD zenders gaat kijken. De internetverbinding is stabieler en sneller. Niet voor niets wordt er in steeds meer woonwijken de schop in de grond gezet om glasvezel aan te bieden aan huishoudens. Deze manier van gegevensoverdracht is al razendpopulair en zal de komende jaren in rap tempo de nieuwe standaard worden.

Voordeel van glasvezel is dat de markt open is, hierdoor kunnen meerdere bedrijven je voorzien van de glasvezel verbinding. Dit is goed voor de marktwerking waardoor de prijzen voor consument aantrekkelijk blijven.

Ondanks de prijsverhogingen, zoals in juni 2018 bij Ziggo het geval is, zal goedkoop TV kijken in de komende jaren dan ook mogelijk blijven.

Gratis TV kijken

Wil je echter helemaal geen geld meer uitgeven aan de ontvangst van digitale TV, kan kan je dit gerust opzeggen. Online zijn er veel programma’s van o.a. de publieke omroep gratis terug te kijken. Live TV is ook mogelijk met video streams, voornamelijk bij sport uitzending wordt hier veelvuldig gebruik van gemaakt in Nederland.

Maar wat nog veel interessanter is, dat is om gebruik te gaan maken van IPTV software en dan in het bijzonder om Kodi te downloaden. Kodi is een applicatie welke je kan installeren op je smartphone, tablet, Mac en Windows computer. Maar ook op USB stick kan dit programma geplaatst worden, inpluggen in een beeldscherm en afspelen maar.

En juist deze manier van TV kijken is op dit moment wereldwijd een succes. De software is gratis, en er is een groot aanbod aan nationale en internationale zenders. Ook betaalde zenders zijn regelmatig terug te vinden als online stream. Meer informatie staat op de download pagina van Download en Stream.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.