Moet mijn slotenmaker tapgat, nachtschoten of sleutelvrije sloten installeren?

Tegenwoordig hebben inbrekers verschillende methodes om in te breken in huizen. Normaal gesproken komen ze binnen bij mensen door een deur open te breken of een raam, terwijl de bewoners weg zijn of liggen te slapen. Echter, met de tijd zijn dieven handiger geworden en zijn ze in staat om zelfs de meest geavanceerde sloten te omzeilen. Dit leidt ons naar de vraag hoe we weer het gevoel van veiligheid kunnen terugkrijgen van deze criminelen. Heb je geen idee, dan is het waarschijnlijk tijd om eens te praten met een professionele slotenmaker en hem te laten kijken naar je huis voor zwakke plekken en de beveiliging te maximaliseren.

 

Tapgat Sloten – Een tapgat slot is een soort slot welke een rechthoekig gat nodig heeft in de muur voor installatie. Het wordt over het algemeen gezien als een ouder sluitmechanisme, vergeleken met cilindrische sloten, maar blijven desondanks een populaire optie bij slotenmakers en bij residentiële en commerciële constructies hier in Amerika. De tapgat sloten werken door middel van een pen die in het gat wordt gestoken om af te sluiten.

 

Nachtschoten – Nachtschoten bieden een veiligere manier om je deuren af te sluiten. In tegenstelling tot reguliere deursloten hebben nachtschoten zowel van binnen als van buiten een sleutel nodig. Nachtschoten zijn vaak een secundaire optie voor huiseigenaren die een extra beveiligingsmaatregel willen treffen voor de voordeur. Sommige slotenmakers adviseren tegen veel voorkomende types van nachtschoten doordat het moeilijker wordt om het pand te verlaten in een noodsituatie. Hierom is een ander type nachtschot ontworpen, met een draaihendel aan de binnenkant. Tegenwoordig komen nachtschoten met geavanceerde beveiligingstechnieken die unieke pin configuraties bevatten waardoor het beter bestand is tegen ongeoorloofd openen en illegale sleutels bijmaken.

 

Sleutelvrije sloten – Sleutelvrije sluitsystemen zijn tegenwoordig populair bij huiseigenaren dankzij de geavanceerde beveiliging die ze bieden. De ontwikkeling in moderne huisbeveiligingssystemen maken het mogelijk om vingerafdrukscanners of irisscanners toe te voegen, maar ook elektrische sloten die een unieke pincode vereisen. Deze sloten hebben geen sleutels nodig, en hebben die alleen als noodvoorziening voor wanneer de elektrische voorziening er per ongeluk mee stopt of bij defecten. Een veel voorkomende eigenschap van deze geavanceerde huis beveiligingssystemen zijn audiovisuele indicatoren wanneer de deur open of dicht is, of wisselende beveiligingscodes waardoor een code nooit twee keer gebruikt kan worden. Andere sleutelvrije sloten zijn voorzien van een alarm mechanisme dat afgaat wanneer een aantal keer de verkeerde code wordt ingegeven, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor garage of commerciële deuren.

 

Voor meer informatie over Slotenmakers, bezoek onze website!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *