Koop je gadgets met cryptomunten

Bitcoin, je hebt er vast wel eens over gehoord. Nog niet zo heel lang geleden was deze virtuele munt ontzettend populair, veel kochten ook flinke voorraad Bitcoins in de hoop om hier op te kunnen teren op de oude dag. Maar of dat mogelijk is, is nog niet helemaal duidelijk aangezien de toekomst van de virtuele munt nog niet altijd even zeker is.

Wat wel vaststaat, is dat je steeds meer met bitcoins kunt betalen. Dit gaat snel en eenvoudig, zonder dat jij je bank hoeft in te schakelen.

Hoe werkt Bitcoin?

Eerst nog even een stapje terug, want wat is de Bitcoin nu eigenlijk? Bitcoin is een verzamelnaam voor elektronisch geld, het zijn dus geen fysieke muntjes en briefjes die je in je portemonnee of spaarvarken kunt stoppen.

De organisatie bij deze virtuele munt is ook decentraal; dit betekent dat er geen specifieke eigenaar is van het hele systeem. Er is in dit geval ook geen sprake van een bank, die normaal je rekening beheert.

Maar wees gerust, er is zeker genoeg aandacht besteed aan de beveiliging. Iedereen die bitcoins heeft aangeschaft, krijgt een eigen gepersonaliseerde code (ook wel ‘private key’) waarmee alleen jij toegang krijgt tot je virtuele portemonnee.

Maar waarom zou je betalen met bitcoins als het ook via de bank kan? Met deze virtuele munt betaal je direct aan de tegenpartij, zonder dat de bank hier als derde partij tussenzit.

Het geld is dus gelijk overgemaakt (ook als het gaat om een transactie naar het buitenland), je hoeft geen eventuele extra kosten te betalen voor de overboeking en je profiteert van optimale privacy. Jij bent de enige die inzage heeft in jouw eigen transacties.

 

Virtuele munten kopen

Lijkt dit betalingssysteem jou wel wat? Dan is het eerst noodzakelijk om bitcoins aan te schaffen. Online zijn er een aantal websites die speciaal hiervoor in het leven zijn geroepen.

Google er rustig op los en je zult zien dat er genoeg mogelijkheden zijn. Bitcoin is een verzamelnaam voor deze virtuele munt, maar er zijn ook nog andere munten verkrijgbaar zoals Litecoin, Ethereum, Ripple en NEM.

Weet je niet zo goed welke munt jij moet inslaan? Check dan ook altijd de cryptovaluta wisselkoers, zodat je gelijk ziet wat op dat moment het meest gunstig is.

Betalen met bitcoins

Hoewel nog niet iedereen overtuigd is van het gemak van bitcoins en het achterliggende systeem, stijgt het wel in waarde. Dit omdat de voorraad bitcoins niet eindeloos is.

Het zal op een gegeven moment dus opraken. Daarom zijn veel winkels en ook ondernemers ervan overtuigd dat direct geld overmaken op deze manier prima kan. Online vind je hier eenvoudig voldoende informatie over, maar we kunnen je vertellen dat het geen klein lijstje is.

Want naast webshops (zoals fonQ) en hostingbedrijven, accepteren ook diverse horecagelegenheden, hotels en particulieren op bijvoorbeeld Marktplaats bitcoins. Dus kan je de gewenste gadgets niet vinden? Dan is er wellicht nog een mogelijkheid om er een leuk uitje van te betalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.