Hoe test je de kwaliteit van mondkapjes?

Vooral als je besluit om online te gaan winkelen, is de kwaliteit van mondkapjes soms ver te zoeken. Er zijn mensen die deze zelf maken en zo proberen wat extra geld te verdienen. Soms doen ze dit op een heel succesvolle manier, maar andere keren laat de kwaliteit van de producten die ze verkopen te wensen over. Het is lastig om de kwaliteit van mondkapjes te toetsen als je ze zelf niet eerst kunt bekijken. Daarom hebben we de volgende tips opgesteld waarmee je de kans dat je niet-kwalitatieve mondkapjes koopt aanzienlijk verlaagt.

 

De kwaliteit van mondkapjes is beter bij een bekende (Nederlandse) verkoper

Wil je echt zeker zijn van kwaliteit, dan ga je naar een verkoper die bekend is en die reputatie heeft. In ons geval is het dan soms beter om voor een Nederlandse verkoper te kiezen, want die weet wat de regels momenteel zijn in Nederland en past het assortiment daarop aan. Je ziet in de productomschrijving staan of de mondkapjes geschikt zijn voor het openbaar vervoer, bijvoorbeeld, en dat in je eigen taal. Grote verkoopplatforms zullen de verkopers eerst screenen voordat ze via hen producten aan mogen bieden. Dat biedt ook een vorm van zekerheid over de kwaliteit van mondkapjes.

 

Lees de productspecificaties goed door

Als het goed is hebben de mondkapjes die je online koopt duidelijke productspecificaties. Daar kun je veel aan zien. De afmetingen zijn erg belangrijk, want het mondkapje moet goed aansluiten. Als je zelf mondkapjes maakt dan zijn deze 24 bij 19 centimeter (de korte kant wordt dan nog wel gerimpeld). Kijk ook naar het materiaal waarvan de mondkapjes gemaakt zijn, want de kwaliteit van mondkapjes is daar sterk van afhankelijk. Katoen is een goed materiaal, want dat helpt je met ademen en het zweet niet zo. Als je een mondkapje ziet zonder duidelijke productspecificaties, dan kun je in twijfel trekken wat je zult ontvangen als je deze bestelt.

 

Zoek naar klantenrecensies

Een andere manier om de kwaliteit van mondkapjes te toetsen is door naar klantenrecensies en –scores op zoek te gaan. Je hoort dan direct van de mensen die al met het bedrijf te maken hebben gehad hoe deze ervaring is geweest. Ze zullen het graag willen vertellen als de klantenservice slecht is, als de kwaliteit slecht is of als er iets anders niet goed is gegaan. Uiteraard zijn positieve recensies dan ook bijzonder leerzaam om meer over de kwaliteit van mondkapjes te weten te komen. Klantenrecensies zijn bijzonder waardevol en je leert veel over de verkoper als je de tijd neemt om ze door te lezen.

 

Koop je mondkapjes in de winkel

Wil je echt zekerheid over de kwaliteit van mondkapjes, dan ga je naar een fysieke winkel om ze te kopen. Je kunt ze dan zelf bekijken, je kunt met een medewerker praten en je weet exact wat je koopt. Is er iets niet goed, dan heb je het bonnetje en ga je terug. Je weet de kwaliteit van mondkapjes nooit zeker totdat je ze hebt gezien.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *