Een 3D printer op het bureau

Er was een tijd dat het absoluut ondenkbaar was dat een 3D printer ooit op je bureaublad zou passen. Er waren alleen hele grote printers waar een hele fabriekshal voor nodig was. Dat de ontwikkeling zo snel zo gaan, dat hadden velen niet kunnen denken. Daardoor is het tegenwoordig om gewoon in je werkkamer met de printer aan de slag te gaan. Kies je een model dat direct klaar is, dan kan je zelfs ook gelijk aan de slag zodra je hem hebt uitgepakt. Ook zakelijk gezien is de printer een interessante factor geworden door de jaren heen.

Welk model is voor jou?

De ontwikkeling van de 3D printer heeft in ieder geval één belangrijk voordeel met zich meegebracht. Er is namelijk meer mogelijk dan ooit. Je kan al met een goed instapmodel aan de slag in je eigen hobbykamer. Er zijn echter ook nog altijd hele professionele printers die je direct kan gebruiken op de ontwerp- of de productieafdeling. In dat opzicht is bijvoorbeeld enerzijds het plug & play model een optie, maar anderzijds juist de zelfbouwprinter een hele goede keuze. Dit hangt dus ook af van wat je voor ideeën hebt. Het is altijd goed alle mogelijkheden te verkennen.

Alles uit de mogelijkheden halen

Natuurlijk is het instapmodel leuk om mee te beginnen. Het is echter vaak wel zo dat je daarna als gebruiker alleen maar meer wilt. In dat opzicht is het interessant om te kijken naar welke mogelijkheden er allemaal nog meer liggen. Een 3D printer met meer uitgebreide opties is dan altijd een interessante keuze. Die mogelijkheid ligt er vooral dankzij de verscheidenheid aan fabrikanten en modellen die er tegenwoordig is. Daardoor is een passende printer vinden ook goed mogelijk. De mogelijkheden lijken daardoor ook eindeloos groot te zijn. Dit is een interessante ontwikkeling van de laatste tijd.

Nieuwe paden bewandelen

Wanneer je een 3D printer kiest, doe dat dan ook op basis van mogelijkheden die je in eerste instantie misschien niet gebruikt. Het is altijd goed om mogelijkheden achter de hand te hebben voor veranderende situaties. Wat je nu niet nodig hebt, heb je in de toekomst misschien wel nodig. Het is daarom ook altijd goed om te weten waar de grenzen van de printer liggen. Bij het ene model liggen die flink verder dan bij het andere model. De grenzen opzoeken zal je altijd tot hele nieuwe ideeën brengen. Dat is ook heel interessant om te ontdekken.

Voor meer informatie over Prusa i3 mk3, bezoek onze website!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *