De wereld achter online marketing

Nu is marketing wel een bekende, maar online marketing is een relatief nieuw begrip. Dit heeft alles te maken met de opkomst van het internet de afgelopen jaren. Het internet in een snel tempo opgedoken en is tegenwoordig niet meer weg te denken in de maatschappij. Het is dus niet geheel onlogisch dat online marketing is ontstaan.

Wat is online marketing

Maar wat wordt er precies onder online marketing verstaan? Marketing is een verzamelnaam voor alle activiteiten die verricht worden om een product, dienst of relatie te verkopen. Online marketing is hetzelfde maar dan vinden al deze activiteiten online plaats. Tegenwoordig hebben bijna alle bedrijven een website. Wanneer je een website hebt is online marketing nodig.

Je wilt je tenslotte wel goed profileren op het web. Er bestaan twee soorten online marketing: SEO en SEA. Wat dit is leggen wij je graag uit.

SEO

SEO is de afkorting van Search Engine Optimalization, ook wel zoekmachine marketing genoemd. Eigenlijk begint iedere internetgebruiker op een zoekmachine. De meest bekende is Google. Hier wordt een zoekwoord ingevuld waaruit vervolgens een lijst aan websites uit komt rollen. De zoeker kiest hier een website van uit waarvan gedacht wordt dat hier de benodigde informatie te vinden is.

Bij SEO zorg je ervoor dat jij bij de eerste zoekresultaten staan. Want de ervaring leert dat je bijna nooit verder zoekt dan de eerste pagina. Staat hier namelijk niks relevants tussen dan type je een ander zoekwoord in in de hoop dat hier wel geschikte resultaten tussen staan. Bij SEO onderzoek je welke zoekwoorden relevant zijn en hoe je de website zo maakt dat jij bovenaan die ranking verschijnt.

Linkbuilding is een belangrijk aspect binnen SEO. Helaas kost deze manier van online marketing veel tijd. Mocht je dit niet hebben dan kan je een SEO bureau inschakelen om jou hierbij te ondersteunen. Zij weten vaak wat je precies moet doen om snelle resultaten te boeken.

SEA

Bovenstaande SEO methode vergt ontzettend veel tijd en kennis. In sommige gevallen heb je dit niet en dan komt SEA om de hoek kijken. SEA is de advertentie versie van SEO. Je betaald de zoekmachine om bovenaan de ranking te komen. Je kunt hierdoor binnen 1 dag al op plaats 1 staan, terwijl dit met SEO maanden kan duren.

Dit klinkt misschien aantrekkelijk, maar deze manier van online marketing kost ontzettend veel geld. Je betaald namelijk per klik. De kosten van een klik kan ontzettend oplopen. Zo kost een klik op het woord “autoverzekering” jou al snel 26 euro.

Er klikken even 50 mensen op jouw advertentie en je loopt helemaal leeg. Mocht je dus voor SEA kiezen, dan is het raadzaam jezelf hier goed in te verdiepen op de kosten te beperken. Een online marketing bureau kan jou hier over adviseren of helpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.