De beste VR brillen van dit moment

virtual reality

VR is booming business. Waar het een aantal jaar geleden nog leek op een leuke gimmick, is VR nu echt een volwassen industrie geworden. Ook voor het grote publiek is VR nu een stuk toegankelijker geworden met de vele VR brillen die worden gemaakt voor smartphones. Denk bijvoorbeeld aan de populaire Samsung Gear Vr die de afgelopen twee jaar een enorme hit was.

Maar wat zijn nu echt de allerbeste VR brillen die je vandaag de dag kunt kopen? We hebben een mooie top 3 voor je gemaakt met onze pick beste virtual reality brillen.

 

oculus rift

1. Oculus Rift

Toch wel de meest bekende VR bril van de afgelopen jaren is de Oculus Rift. Dit merk heeft virtual reality op de kaart gezet en is nog steeds een topspeler in de VR markt. De Rift heeft een zeer krachtige AMD Radeon RX 470 videokaart die ervoor zorgt dat je enorm scherpe beelden krijgt.

VR ervaringen op de Oculus Rift voelen dan ook razend echt aan. Nadeel is wel dat je een krachtige processor nodig hebt voor de Rift.

 

playstation vr

 

2. Playstation VR

Heb je een Playstation 4? Dan kun je nu ook in zeer hoge kwaliteit virtual reality games spelen. Sony heeft namelijk recentelijk de Playstation VR op de markt gebracht en we kunnen niet anders stellen dan dat dit een ongelooflijk goede VR bril is.

Zeker aangezien PS4 games natuurlijk al sowieso van extreem hoge kwaliteit zijn is dit voor fanatieke gamers een absolute must have. We verwachten dan ook erg veel in de toekomst van de Playstation VR wanneer game ontwikkelaars meer bekend raken met het concept virtual reality.

htc vive

3. HTV Vive

We hebben de beste bril voor het laatst bewaard. De HTC Vive. In onze ogen en in die van vele kenners is dit de allerbeste VR bril van 2017.

Waarom precies?

De HTC Vive heeft een ongekend hoge beeldkwaliteit. De resolutie van de Vive is maar liefst 2160 bij 1200 pixels. Daarnaast is het beeld ook vloeiender dan bij bijvoorbeeld de Oculus Rift. VR ervaringen met de HTC Vive zijn daarom van een ongekend hoog niveau en nauwelijks van echt te onderscheiden.

Wat vind jij de beste VR bril van dit moment?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.